Engelse voetbalwereld pleit voor terugkeer fans in stadions

Engelse voetbalwereld pleit voor terugkeer fans in stadions ANP

In een open brief hebben de organisatoren van alle voetbalcompetities in Engeland de overheid opgeroepen om weer publiek toe te laten in de stadions. De afgelopen weken is daar al een paar keer mee getest. De Engelse voetbalbond en de organisaties van de Premier League, de EFL en de vrouwencompetities willen nu van de overheid horen wanneer de poorten van de stadions weer voorzichtig open kunnen gaan.

"We hebben voor onze clubs en voor jullie, de fans, een duidelijk tijdspad nodig", schrijven ze in een open brief. "We weten allemaal dat we voorzichtig moeten zijn. We vragen de overheid om consistent beleid te voeren, waarin de sport net zo wordt behandeld als andere activiteiten waarbij wel weer toeschouwers welkom zijn."

Ook de Engelse voetbalcompetities lagen enkele maanden stil vanwege de coronacrisis. Sinds de hervatting zijn de stadions leeg. "De volksgezondheid is ieders prioriteit. Samen met experts werken we er al maanden aan om onze stadions net zo veilig, zo niet veiliger, te maken dan andere publieke activiteiten. We weten dat het bezoeken van wedstrijden een positieve invloed kan hebben op iemands leven gedurende deze uitdagende periode. Voetbal is niet hetzelfde zonder fans. Iedere speler en trainer mist de connectie met jullie en de invloed die jullie hebben op onze wedstrijden", zeggen de organisaties in een open brief aan de voetbalfans.

Nieuws

menu