Engelse voetbalster Bronze terug naar Manchester City

Engelse voetbalster Bronze terug naar Manchester City ANP

De Engelse topvoetbalster Lucy Bronze gaat weer in eigen land spelen. De 28-jarige rechtsback verruilt de Franse club Olympique Lyon, dat al jarenlang regeert in Europa, voor Manchester City. Bronze bewandelde drie jaar geleden de omgekeerde weg.

Bij Lyon vulde de Engelse international haar erelijst met drie landstitels en drie keer de eindzege in de Champions League. Bronze, die vorig jaar op het WK in Frankrijk de Zilveren Bal ontving, besloot haar aflopende contract in Frankrijk niet te verlengen en keert terug in Manchester. "Ik heb genoten van mijn tijd in Frankrijk, maar er waren ook zoveel dingen die ik miste. Het is geweldig dat ik nu terug ben in Engeland. Ik heb het gevoel dat ik terugkeer als een betere leider en een beter persoon."

Bronze hoopt de komende jaren haar erelijst verder te vullen met City en ook met het Engelse elftal, dat vanaf volgend jaar onder leiding staat van Sarina Wiegman. De huidige bondscoach van Oranje verhuist na de Olympische Spelen van Tokio naar Engeland, waar in 2022 het volgende EK wordt gehouden.

In de verkiezing van beste voetbalster van het WK 2019 moest Bronze alleen de Amerikaanse Megan Rapinoe voor zich dulden.

Nieuws

menu