Engelse voetbalselectie nog zonder drie feestgangers

Engelse voetbalselectie nog zonder drie feestgangers ANP

De internationals Ben Chilwell (Chelsea), Jadon Sancho (Borussia Dortmund) en Tammy Abraham (Chelsea) mogen vooralsnog niet aansluiten bij de Engelse selectie, omdat ze de coronamaatregelen hebben geschonden. "Uit voorzorg, om te bepalen of er een risico is voor de groep, wordt hun komst uitgesteld", liet de Engelse voetbalbond (FA) weten.

Op gelekte beelden zijn de drie spelers te zien op een recent verrassingsfeestje in Londen voor Abraham, ter gelegenheid van zijn 23e verjaardag. Daarbij zijn ze in het gezelschap van meer dan zes personen, terwijl dat in Engeland het maximale aantal is voor bijeenkomsten. De Chelsea-aanvaller heeft intussen al zijn verontschuldigingen aangeboden.

"Ik kwam thuis en werd overvallen door een feestje", reageerde Abraham. De 23-jarige spits verontschuldigde zich voor zijn "naïviteit".

Andere Engelse internationals kwamen eerder ook al in opspraak. In augustus werd verdediger Harry Maguire veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf voor betrokkenheid bij een vechtpartij in Griekenland. Een week later overtraden Phil Foden en Mason Greenwood de coronaregels en de gedragscode voor internationals gedurende het verblijf in IJsland voor een wedstrijd in de Nations League. Het tweetal had vrouwen uitgenodigd in hun hotelkamer.

Engeland bereidt zich voor op de vriendschappelijke interland tegen Wales (donderdag) en de Nations League-wedstrijden tegen België (zondag) en Denemarken (volgende week woensdag).

Nieuws

menu