Enfant terrible Joey Barton nieuwe trainer Bristol Rovers

Enfant terrible Joey Barton nieuwe trainer Bristol Rovers

Enfant terrible Joey Barton nieuwe trainer Bristol Rovers ANP

Een gevreesde naam in het Engelse voetbal neemt weer plaats op de trainersbank. 'Enfant terrible' Joey Barton is aangesteld als coach van Bristol Rovers, een club uit het derde profniveau, de League One. De 38-jarige Barton heeft getekend tot 2023 en zit dinsdag al op de bank in de wedstrijd tegen Wigan Athletic.

Barton heeft een geduchte reputatie, zowel op als buiten het veld. Hij kwam als voetballer meermaals in opspraak door geweldpleging. Hij drukte ooit tijdens een avondje stappen een sigaret uit in het oog van een teamgenoot en zat in 2008 zelfs enkele maanden in de cel voor het mishandelen van een tiener.

Op het veld reeg hij de rode kaarten en schorsingen aaneen. Zo kreeg hij als speler van Queens Park Rangers eens een schorsing van twaalf wedstrijden. Barton deelde in een wedstrijd tegen Manchester City een elleboogstoot uit aan City-speler Carlos Tevez. Nadat hij daarvoor de rode kaart had gekregen, trapte hij Sergio Agüero en probeerde hij Vincent Kompany nog een kopstoot te geven. In 2017 volgde een uitsluiting van anderhalf jaar. De Engelse bond FA schorste Barton voor het plaatsen van 1260 weddenschappen op voetbalwedstrijden.