Eindhoven ten koste van De Graafschap naar tweede ronde play-offs

Eindhoven ten koste van De Graafschap naar tweede ronde play-offs ANP

FC Eindhoven heeft zich ten koste van De Graafschap geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs om promotie en degradatie. De Brabanders waren op eigen veld met 3-1 te sterk voor de club uit Doetinchem. De eerste wedstrijd, op de Vijverberg, was in 1-1 geëindigd.

In het Jan Louwers Stadion in Eindhoven was de eindstand al na 24 minuten bereikt. Justin Ogenia zette de thuisploeg na 10 minuten met een hard schot op voorsprong en na een kwartier maakte Mees Kaandorp gelijk. Halverwege de eerste helft waren Charles-Andreas Brym en Joey Sleegers kort na elkaar trefzeker voor de Eindhovenaren. In het restant werd er niet meer gescoord.

FC Eindhoven, getraind door Rob Penders, neemt het in de tweede ronde op tegen de winnaar van het treffen tussen NAC Breda en ADO Den Haag. ADO won het eerste duel, in Breda, met 2-1.

FC Eindhoven, dat in de reguliere competitie als derde eindigde, kan na 45 jaar terugkeren naar de Eredivisie. In het seizoen 1976-1977 speelde de club voor het laatst op het hoogste niveau.

Nieuws

menu