Einde seizoen voor topschutter Atlanta United

Einde seizoen voor topschutter Atlanta United ANP

De Amerikaanse voetbalclub Atlanta United, dat vorige week trainer Frank de Boer ontsloeg, kan dit jaar geen beroep meer doen op topschutter Josef Martinez. De spits uit Venezuela liep in maart een zware knieblessure op en moest een operatie ondergaan. Atlanta United heeft hem nu op de lijst gezet met geblesseerde spelers die dit seizoen niet meer voetballen.

De Amerikaanse club krijgt daardoor wat meer ruimte in de selectie. "De revalidatie van Josef gaat heel goed en volgens plan", zegt Carlos Bocanegra, vicevoorzitter en technisch directeur van de club die in 2018 kampioen van de Major League Soccer werd. "Desondanks is het voor ons belangrijk om dit te doen, het geeft ons meer ruimte en flexibiliteit in onze selectie voor de rest van het seizoen 2020."

Atlanta United strandde onlangs op het MLS Is Back-toernooi in Orlando al in de groepsfase. Het leidde tot het ontslag van De Boer. Na het toernooi op het afgesloten complex van Disney World gaat de reguliere competitie weer verder.

Martinez maakte in iets meer dan drie jaar al negentig doelpunten voor Atlanta United. Met zijn 35 treffers leidde hij de club in 2018 naar de titel.

Nieuws

menu