Einde seizoen voor FC Twente-aanvaller Cerny

Einde seizoen voor FC Twente-aanvaller Cerny ANP

Vaclav Cerny komt dit seizoen niet meer in actie. De Tsjechische aanvaller van FC Twente heeft aan de thuiswedstrijd tegen Ajax op donderdagavond (1-3) een zware knieblessure overgehouden.

"Dit is natuurlijk een grote teleurstelling voor me. Ik was lekker bezig en met het team ging het ook goed", aldus de 23-jarige Cerny. "Het is heel jammer dat ik dit seizoen niet meer kan spelen en de ploeg niet meer kan helpen. Ik ga niet bij de pakken neerzitten, ik weet wat het is om met teleurstellingen om te gaan. Ik kom ook hier weer sterker uit."

Cerny, die in het verleden bij Ajax ook lang uit de roulatie was met een knieblessure, wordt dit seizoen gehuurd van FC Utrecht. Hij speelde tot op heden alle wedstrijden voor FC Twente, dat op de zevende plek staat in de Eredivisie. In de zestien duels kwam hij zes keer tot scoren en bereidde hij de nodige doelpunten voor.

Geweldige drive

"Dit is natuurlijk een grote teleurstelling voor Vaclav, maar ook voor het team. Hij toonde in de wedstrijden een geweldige drive en was een van de smaak- en sterkmakers van de ploeg", zei trainer Ron Jans. "Hij werkte altijd hard en door zijn prestaties mocht hij onlangs ook zijn debuut maken voor de nationale ploeg van Tsjechië. Ik ben ervan overtuigd dat hij zich na deze teleurstelling weer zal oprichten."

Cerny viel donderdag tegen zijn oude club Ajax al in de achtste minuut uit. Jesse Bosch verving hem.

Nieuws

menu