Eerste succes Van Barneveld bij rentree op PDC ProTour

Eerste succes Van Barneveld bij rentree op PDC ProTour ANP

Darter Raymond van Barneveld heeft tijdens zijn rentree op de PDC ProTour zijn eerste succes behaald. De vijfvoudige wereldkampioen schreef in Bolton het derde toernooi van het Players Championship (Super Series 1) op zijn naam. In de finale versloeg hij de Brit Joe Cullen, die donderdag het eerste toernooi had gewonnen, met 8-6. Het was zijn eerste PDC-rankingtitel in acht jaar tijd.

Van Barneveld toonde zich mentaal sterk in de eindstrijd. Hij kwam twee keer terug van een achterstand (2-4 en 4-5) en bleek in de beslissende fase over de sterkste zenuwen te beschikken. 'Barney' hield aan zijn triomf circa 11.500 euro over aan prijzengeld.

Van Barneveld had in Bolton een stroeve start. Hij ging donderdag in zijn eerste partij onderuit en vrijdag strandde hij in zijn tweede duel. Op de derde toernooidag leek de 53-jarige Hagenaar af en toe weer op de oude 'Barney'. Hij won zijn partijen met hoge gemiddeldes en liet ook een finish van 170 punten noteren. De finale won hij met een gemiddelde van 94,4.

Veel stress

"Ik had aanvankelijk best veel stress hier", bekende Van Barneveld na zijn gewonnen finale. "Maar vandaag ging alles goed. Ik had eindelijk mijn focus weer. Die miste ik in de laatste twee, drie jaar. In de finale ging het ook verbazingwekkend goed. Ik ben echt heel blij. Natuurlijk heb ik op mijn weg terug twijfels gehad. Maar ik had ook vertrouwen, mede dankzij de vele trainingsuren die ik heb gemaakt. Ik wilde niet opgeven en nu sta ik hier weer, als winnaar."

Zondag is de laatste wedstrijddag van de PDC Super Series 1 in Bolton. Michael van Gerwen kon tot dusver nog niet veel indruk maken in het eerste evenement van de ProTour.

Van Barneveld sloot begin 2020 zijn schitterende dartscarrière af. Ruim een half jaar later kondigde hij zijn rentree aan. 'Barney' stelde vorige week in Duitsland zijn tourkaart veilig.

Nieuws

menu