Eerste pole Pol Espargaro in MotoGP

Eerste pole Pol Espargaro in MotoGP ANP

De Spaanse motorracer Pol Espargaro heeft voor het eerst in zijn carrière poleposition veroverd in de MotoGP. Hij was zaterdag de snelste in de kwalificaties en start zondag vooraan in de Grote Prijs van Stiermarken in Oostenrijk. De 29-jarige Espargaro, sinds 2014 actief in de MotoGP, rijdt voor het fabrieksteam van KTM.

De Japanner Takaaki Nakagami (Honda) verraste met de tweede startpositie. De Fransman Johann Zarco (Ducati) zette de derde tijd neer, maar hij moet zondag vanuit de pitstraat starten. Dat is de straf die hij heeft gekregen voor het veroorzaken van een zware crash afgelopen zondag in de Grote Prijs van Oostenrijk. De Spanjaard Joan Mir (Suzuki) schuift door naar de derde startpositie.

Kampioenschapsleider Fabio Quartararo (Yamaha) kwam niet verder dan de tiende tijd en de Fransman vertrekt in de race vanaf de negende startpositie.

Bo Bendsneyder, de enige Nederlander die actief is in het WK wegrace, kon opnieuw niet overtuigen in de Moto2. Hij start zondag vanaf de 26e positie.

Nieuws

menu