Eerste NBA-speler die corona kreeg scoort direct bij herstart

Eerste NBA-speler die corona kreeg scoort direct bij herstart ANP

Rudy Gobert, wiens positieve coronatest in maart zorgde voor het stilleggen van de Amerikaanse basketbalcompetitie, scoorde donderdag (lokale tijd) bij de herstart van de NBA de eerste twee punten van de wedstrijd, voor zijn team Utah Jazz. De Fransman opende de score met zijn eerste schotpoging tegen de New Orleans Pelicans.

Alle spelers knielden voorafgaand aan de wedstrijd bij het spelen van het Amerikaanse volkslied. Ook droegen spelers zwarte T-shirts met daarop de slogan Black Lives Matter. "Ik respecteer het gemeenschappelijke, vreedzame protest van onze teams voor sociale rechtvaardigheid en zal de al lang bestaande regel dat je staat tijdens het volkslied niet afdwingen", zei NBA-baas Adam Silver.

Utah Jazz won de ontmoeting met de New Orleans Pelicans, het werd 106-104. Ook wordt het duel tussen de stadgenoten Los Angeles Lakers en LA Clippers gespeeld.

De NBA maakt na een onderbreking van bijna vijf maanden het seizoen af met een kleiner deelnemersveld en heeft alle deelnemende teams ingekwartierd op het terrein van Disney World in Orlando, Florida. Van de 30 teams doen er 22 mee aan het restant van het seizoen. Ze spelen eerst nog een aantal wedstrijden uit de reguliere competitie, waarna de play-offs van start gaan.

Nieuws

menu