Dwight Lodeweges keert terug als commissaris bij SC Heerenveen

Het Abe Lenstra-stadion van SC Heerenveen. FOTO ANP

Dwight Lodeweges keert terug bij SC Heerenveen. De oud-trainer van de club wordt commissaris. De overige nieuwe commissarissen zijn Dennis Gijsman en Martin van Dekken.

De 64-jarige Lodeweges werkte eerder twee periodes als trainer bij SC Heerenveen. Eerst als assistent onder Foppe de Haan, vervolgens als hoofdtrainer tussen 2014 en 2015. Gijsman (40) is momenteel voorzitter van het Stichtingsbestuur, het hoogste cluborgaan, terwijl Van Dekken (42) als onafhankelijk lid vanuit het Stichtingsbestuur de overstap maakt naar de raad van commissarissen.

Het nieuws volgt op het bericht van deze krant dat Cees Roozemond na dit seizoen vertrekt bij Heerenveen. De nieuwe commissarissen krijgen de taak om te zoeken naar een opvolger van Roozemond.

Logischerwijs betekent de komst van het drietal dat de huidige rvc vertrekt bij Heerenveen. Egbert van Hes (voorzitter), Henny Groot Kormelink en Willem Jan van Elsacker dragen hun taken aan het einde van dit kalenderjaar over. Zij blijven in de eerste maanden van 2023 nog wel beschikbaar voor de nieuwe rvc.

Nieuws

menu