Dumoulin beleeft mooie maar zware dag in de Tour

Dumoulin beleeft mooie maar zware dag in de Tour ANP

Wielrenner Tom Dumoulin keek tevreden terug op de dertiende etappe van de Ronde van Frankrijk. "Het was heel zwaar", hijgde hij aan de finish op de uitgedoofde vulkaan Puy Mary. "Maar het was een mooie dag voor ons."

Primoz Roglic reed nagenoeg al zijn concurrenten op achterstand op de steile slotklim van een loodzware rit met zeven bergen. Alleen zijn landgenoot Tadej Pogacar kon hem bijhouden en bleef hijgend in zijn wiel zitten. Pogacar klom naar de tweede plaats in het klassement, met een achterstand van 44 seconden. Egan Bernal incasseerde een gevoelige tik en staat nu derde op 59 seconden.

"Ineos Grenadiers moest wel iets proberen", zei Dumoulin over de ploeg van kopman Bernal. "Zij hebben het ook geprobeerd maar wij waren sterker." Dumoulin hield het tempo lang hoog op de slotklim. "Primoz was goed en wilde in de laatste 2 kilometer wat proberen. Sepp Kuss was iets sterker dan ik, dus hij is het langst bij Roglic gebleven."

Dumoulin kwam een minuut later dan Roglic over de finish in een etappe die werd gewonnen door Daniel Martínez, de Colombiaan die de sterkste bleek van een kopgroep die maximaal 17 renners telde. Dumoulin is met een dertiende plaats de beste Nederlander in het algemeen klassement na het wegvallen van Bauke Mollema die moest opgeven na een valpartij.

Nieuws

menu