Dumfries: het toernooi is pas net begonnen, ik heb energie genoeg

Dumfries: het toernooi is pas net begonnen, ik heb energie genoeg ANP

Denzel Dumfries heeft maandag in de afsluitende groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië op het EK geen rust nodig. "Het toernooi is pas net begonnen. Uiteraard heb ik nog energie", vertelde de verdediger van PSV, die twee keer scoorde en ook bij de andere drie treffers van Oranje was betrokken.

"Waar ik de energie vandaan haal?", vervolgde Dumfries. "Uit mezelf. Ik wil gewoon altijd alles geven. Zeker, het was een lang seizoen. Maar het is een eer om Nederland te vertegenwoordigen op zo'n mooi toernooi. Aan intrinsieke motivatie heb ik nooit gebrek."

Het Nederlands elftal is na zeges op Oekraïne (3-2) en Oostenrijk (2-0) al zeker van groepswinst. Volgende week zondag wacht in Boedapest de achtste finale. Dumfries: "We zijn goed begonnen, ook als team. Dat is het belangrijkste. Ik ben blij dat ik mijn steentje daaraan kan bijdragen. We moeten de stijgende lijn zien vast te houden op dit moment."

Dat Dumfries in de beginfase van het toernooi zo'n grote rol speelt, heeft deels te maken met het 5-3-2-systeem waar Oranje in speelt. "Dat heeft voor mij z'n voordelen. Ik heb veel ruimte om op te komen. Daar voel ik me fijn in. Verder speel ik gewoon mijn eigen spel, zoals ik denk ik altijd doe."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport