Duizenden KiKa-beren op tribunes bij competitieduel SC Heerenveen

FOTO SCHEERENVEEN.NL

De tribunes van het Abe Lenstra-stadion worden zaterdagavond bij de competitiewedstrijd tussen SC Heerenveen en FC Emmen bevolkt door 15.000 knuffelberen.

Met deze actie vragen de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), SC Heerenveen en geneesmiddelenbedrijf MSD aandacht voor kinderen die kanker hebben.

Het aantal van 15.000 knuffelberen staat symbool voor het aantal kinderen in Nederland dat kanker heeft – of heeft overleefd.

Bij voetbalwedstrijden is door corona voorlopig geen publiek toegestaan, terwijl KiKa momenteel geen evenementen kan organiseren. Daardoor mist de stichting inkomsten voor kankeronderzoek. KiKa stond vorig seizoen een tijd op het shirt van SC Heerenveen, toen de club nog geen hoofdsponsor had.

Na afloop van de wedstrijd tussen SC Heerenveen en FC Emmen, die zaterdagavond om 21.00 uur begint, kunnen de knuffelberen in Heerenveen-shirt worden gekocht via www.kikaberenactie.nl . De ‘gewone’ knuffelberen zijn daar ook verkrijgbaar. De opbrengsten worden gebruikt voor onderzoek naar kinderkanker.

 

Nieuws

menu