Duitse voetbalclub Mainz haalt 'verbannen' aanvaller terug

Duitse voetbalclub Mainz haalt 'verbannen' aanvaller terug ANP

De Hongaarse aanvaller Adam Szalai sluit na de interlandperiode weer aan bij de selectie van de Duitse voetbalclub 1. FSV Mainz 05. Een dreigende rechtszaak is daardoor van de baan. Szalai was vorige maand door de clubleiding op non-actief gezet na een ruzie met trainer Achim Beierlorzer, die vorige week werd ontslagen.

De 'verbanning' van de 32-jarige Hongaar viel niet goed bij de spelersgroep, die zelfs even in staking ging. Bij Mainz spelen onder anderen de Nederlanders Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius.

Beierlorzer werd ontslagen nadat Mainz de eerste twee competitieduels had verloren. Met interim-trainer Jan-Moritz Lichte op de bank ging de ploeg vrijdag ook hard onderuit bij Union Berlin (4-0). Szalai, die nog altijd niet welkom was op de training, dreigde een rechtszaak aan te spannen. Een gesprek met de clubleiding bracht alsnog een oplossing.

"Ik ben bereid om achter me te laten wat er is gebeurd", zei de Hongaarse international. "Ik wil mijn steentje bijdragen aan het sportieve herstel van Mainz."

Nieuws

menu