Duitse oud-spits Allofs als bestuurslid terug in Düsseldorf

Duitse oud-spits Allofs als bestuurslid terug in Düsseldorf ANP

Klaus Allofs keert terug bij Fortuna Düsseldorf. De 63-jarige Duitser, oud-spits van de nationale ploeg, wordt bestuurslid bij de ploeg die afgelopen seizoen degradeerde uit de Bundesliga. Allofs begon zijn eigen voetbalcarrière bij de club uit zijn geboortestad en werkte ook als trainer een tijdje bij Fortuna Düsseldorf.

De 56-voudig international (zeventien doelpunten) won met 'zijn' club twee keer de Duitse beker en haalde met Fortuna Düsseldorf in 1979 de finale van de Europa Cup II. De spits speelde daarna voor 1. FC Köln, Olympique Marseille, Bordeaux en Werder Bremen, waarmee hij landskampioen werd en alsnog de Europa Cup II veroverde.

"Dit is een geweldige dag voor Fortuna Düsseldorf", zei bestuursvoorzitter Björn Borgerding over de terugkeer van Allofs. "Niemand had het voor mogelijk gehouden dat dit icoon zou terugkeren bij Fortuna." Allofs, die in 1980 met West-Duitsland het EK won en in 1986 met zijn land de WK-finale haalde, krijgt onder meer voetbalzaken en communicatie in zijn portefeuille. "Het is iets bijzonders om terug te keren naar de club uit mijn geboortestad."

Nieuws

menu