Duitse official: EK voetbal mogelijk achter gesloten deuren

Duitse official: EK voetbal mogelijk achter gesloten deuren ANP

De Duitse topbestuurder Oliver Bierhoff houdt er rekening mee dat het Europees kampioenschap voetbal volgend jaar zonder publiek wordt gespeeld. "Voor de spelers is het te doen om veilig in een zogenoemde 'bubbel' te blijven", aldus de directeur van de Duitse voetbalbond. "Met publiek erbij wordt het onder de huidige omstandigheden veel moeilijker om de gezondheid van iedereen te garanderen."

De oud-international verwijst daarbij naar de Champions League, dat in augustus in de vorm van een minitoernooi in Lissabon werd gespeeld. "Dat ging heel goed, al was het zonder fans op de tribune uiteraard niet wat het normaal is. Maar het geeft wel aan dat we zo'n evenement heel goed kunnen organiseren. Ik verwacht daarom niet dat het EK van de kalender wordt gehaald."

Bierhoff weet niet zeker of de UEFA in geval van nood ook gaat kiezen voor wedstrijden zonder publiek. "Als het voornaamste doel is er een festival voor de fans van te maken, dan heeft het natuurlijk geen zin om zonder publiek te gaan voetballen."

De Europese titelstrijd wordt in meerdere landen gehouden. Zo staan er onder meer vier duels in Amsterdam gepland.

Nieuws

menu