Duels Celtic en Aberdeen uitgesteld wegens corona

Duels Celtic en Aberdeen uitgesteld wegens corona ANP

De Schotse voetbalclubs Celtic en Aberdeen mogen deze week niet in actie komen, nadat spelers van beide clubs positief hebben getest op het nieuwe coronavirus. De Schotse premier Nicola Sturgeon zei bovendien dat de competitie enige tijd wordt opgeschort, als zich bij meer clubs problemen aandienen.

"Dit is een gele kaart", zei ze over de gevolgen van ontwikkelingen bij Celtic en Aberdeen. "Als jullie ons geen keus laten volgt binnenkort de rode kaart."

Celtic zou woensdag tegen Sint Mirren spelen, Aberdeen tegen Hamilton Academical. Verdediger Boli Bolingoli van Celtic was zonder toestemming van de club naar Spanje geweest en had bij thuiskomst zonder eerst in quarantaine te gaan een wedstrijd gespeeld. Hij heeft inmiddels excuses aangeboden en zijn gedrag onverantwoord genoemd.

Bar bezocht

Bij Aberdeen hadden acht spelers een bar bezocht, terwijl in die periode de verspreiding van het virus in de stad flink aan het toenemen was. Twee van hen bleken later besmet.

Sturgeon is boos: "We vragen alle mensen in het land om zware offers te brengen ten einde de pandemie onder controle te houden. Het is erg om te zien dat voetballers deze discipline niet kunnen opbrengen."

Nieuws

menu