Dubbelspecialist Koolhof plaatst zich voor ATP Finals

Dubbelspecialist Koolhof plaatst zich voor ATP Finals ANP

Dubbelspecialist Wesley Koolhof heeft zich voor het eerst in zijn loopbaan verzekerd van deelname aan de ATP Finals. De 31-jarige Koolhof vormt een duo met de Kroaat Nikola Mektic.

Aan het eindejaarstoernooi ATP Finals in de Londense O2 Arena mogen de beste acht koppels van het seizoen deelnemen. Vier andere koppels hadden zich al gekwalificeerd.

"Dit is natuurlijk erg gaaf, want dit was het doel aan het begin van dit seizoen", zei Koolhof, de nummer 13 van de wereld in het dubbelspel. "Uiteindelijk is het best een knappe prestatie, want we hebben dit jaar maar twaalf toernooien gespeeld."

Koolhof plaatste zich donderdag ten koste van de Amerikaan Taylor Fritz en de Noor Casper Ruud voor de kwartfinales van het masterstoernooi van Parijs: 6-4 7-6 (1). "We wisten dat we met het bereiken van de laatste acht zeker zouden zijn. Woensdag hadden we al zeker kunnen zijn als concurrenten hadden verloren, maar het is toch beter om het zelf te doen."

Dit seizoen was Koolhof samen met Mektic finalist op de US Open. Op Roland Garros reikte het duo tot de laatste vier. Koolhof en Mektic pakten nog nooit een titel samen.

Het eindejaarstoernooi begint op zondag 15 november.

Nieuws

menu