Dubbelgoede vrijdag voor winnend Cambuur

Michael Breij van SC Cambuur en Robert Muhren van SC Cambuur na het tweede doelpunt. FOTO HENK JAN DIJKS

SC Cambuur deed vrijdagavond goede zaken in de strijd om promotie en de titel. De koploper won zelf de op papier lastige uitwedstrijd tegen FC Volendam met 0-3, terwijl achtervolger De Graafschap op eigen veld verrassend verloor van FC Dordrecht (0-3).

Almere City versloeg NEC en is de nieuwe nummer twee. Cambuur heeft acht punten meer, met nog maar zeven wedstrijden te gaan. De voorsprong op De Graafschap bedraagt nu negen punten.

Twee doelpunten voor de rust

De eigen overwinning dankte Cambuur in Volendam vrijdagavond aan doelpunten van Robert Mühren en Michael Breij. Beiden scoorden voor rust, waarna Breij in de slotfase nogmaals toesloeg.

Mühren scoorde in zijn eigen woonplaats na ruim een kwartier al de 0-1. Dat gebeurde na een prima aanval waarbij de bal via Mees Hoedemakers, Jarchino Antonia en Breij voor zijn voeten belandde.

Succesvol in laatste tien minuten

Al daarvoor was het een leuke openingsfase, met twee aanvallende teams die al binnen twee minuten een grote kans op de openingstreffer hadden. Cambuur-doelman Sonny Stevens redde op een inzet van Francesco Antonucci, zijn collega Joey Roggeveen deed dat namens Volendam op een schot van Breij.

Die laatste was tien minuten na Mührens treffer alsnog succesvol. De middenvelder, na een goede invalbeurt tegen Roda JC beloond met een basisplaats, verdubbelde de voorsprong doordat doelman Roggeveen in de fout ging: 0-2.

Nog voor rust had het 0-3 kunnen en moeten zijn. Issa Kallon stond na een mooie pass van Calvin Mac-Intosch oog in oog met de goalie. Kallon kon de bal breed leggen, ging voor eigen succes en trof Roggeveen op zijn weg.

Derde treffer

Na rust gaf Cambuur niet of nauwelijks iets weg. Volendam kwam pas in de buurt van een aansluitingstreffer toen Derry John Murkin halverwege de tweede helft een vrije trap op de paal schoot. Aan de overkant was Mees Hoedemakers namens de Leeuwarders het dichtste bij de 0-3, maar Roggeveen stond een doelpunt in de weg.

Tien minuten voor tijd moest de Volendamse doelman alsnog vissen: Breij maakte zijn tweede en Cambuurs derde treffer van de avond. Met dank aan topscorer Mühren, die met de hak een fraaie assist verzorgde op wat voor de Leeuwarders een erg goede vrijdag was op Goede Vrijdag.

Nieuws

menu