Droomstart Cambuur in 2021: vijfklapper tegen FC Eindhoven

Cambuur viert een doelpunt. FOTO HENK JAN DIJKS

SC Cambuur kende op bezoek bij FC Eindhoven een droomstart van 2021. Al bij rust (1-5) was de eerste overwinning van het nieuwe jaar zo goed als zeker. Uiteindelijk eindigde het duel in 2-5 voor de Leeuwarder koploper.

De ploeg van trainer Henk de Jong wist zondag dat ze bij winst goede zaken zou doen in de jacht op de twee promotieplekken in de eerste divisie. Cambuur zag nummer 3 De Graafschap zaterdagavond namelijk met 1-0 verliezen van nummer 2 Almere City en dus konden de Leeuwarders met een zege de marge op de concurrent uit Doetinchem vergroten tot liefst elf punten.

In Eindhoven wachtte een op voorhand lastige opponent. Toch was Cambuur al snel na de aftrap op weg naar de achtste competitiezege op rij. Na vier minuten zette Robert Mühren de Leeuwarders op voorsprong, tien minuten later scoorde hij van dichtbij ook de 0-2. Toen Issa Kallon er met een mislukte voorzet vervolgens op bizarre wijze 0-3 van maakte, was er geen vuiltje aan de lucht.

Cambuur met man meer

Eindhoven kwam er aanvallend soms gevaarlijk uit en scoorde op het half uur tegen, via Joey Sleegers (1-3). Snel daarna maakte Calvin Mac-Intosch er echter met zijn eerste seizoenstreffer al 1-4 van. En daarmee was het voor de pauze nog niet gedaan.

Eindhoven-verdediger Amevor kreeg kort na de treffer een rode kaart waar geel had volstaan en daardoor kon Cambuur de rest van het duel met een man meer spelen.

Nog voor rust kreeg de ploeg van De Jong ook nog een (terechte) penalty na een overtreding op Mac-Intosch. Mühren voltooide vanaf elf meter zijn loepzuivere hattrick voor rust. Het waren competitiegoals zestien, zeventien en achttien voor de Leeuwarder spits.

Kansen op zesde treffer

Na de pauze leek een telraam aanvankelijk opnieuw geen overbodige luxe. Cambuur kreeg al in de openingsminuten meerdere kansen op een zesde treffer. Korte, Schmidt en Hoedemakers scoorden echter niet. 

Dat deed Eindhoven bij een van de spaarzame uitvallen echter wel, nadat de Leeuwarders hun aandacht even lieten verslappen. Bogaers maakte in de 64ste minuut de achterstand iets draaglijker: 2-5.

Dat de zege vervolgens niet in gevaar kwam, was geen verrassing. En ondanks het uitblijven van een zesde treffer werd het voor Cambuur een droomstart van 2021; dankzij een droomstart in en tegen Eindhoven.

Lees hier het liveblog terug.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Cambuur