Drie op een rij voor partuur Groningen op Jong Famme Partij

Van links naar rechts: gelegenheidscoach Marrit Zeinstra, Anne Monfils, Aletta van Popta en Hiske Zeinstra. FOTO ANNE ROEL VAN DER MEER

Voor de derde keer op rij won het partuur van Groningen de Jong Famme Partij in Mantgum, een wedstrijd voor juniorenkaatssters van 17 tot en met 21 jaar.

Onder zware omstandigheden waren Anne Monfils, Hiske Zeinstra en Aletta van Popta in de finale te sterk voor het verrassende Makkum, met Larissa Smink, haar nicht Anouk Smink en Kim Dijkstra. Het eindigde op 5-2 en 6-2.

Monfils en Zeinstra maakten vorig jaar en in 2018 ook al deel uit van het Groninger partuur. Voor Van Popta was het de eerste overwinning op de partij die in 2004 voor het eerst werd georganiseerd.

Wommels pakte een derde prijs. Rixt Wijnia, haar zus Sjanet Wijnia en Martzen Deinum kwamen in de halve finale tegen Makkum terug van een 5-2 achterstand, maar op 5-5 en 6-2 viel alsnog de beslissing. Kim Dijkstra sloeg een zitbal, hoewel de drie van Wommels ervan overtuigd waren dat de bal voor het perk belandde. De protesten haalden niks uit.

Nieuws

menu