Drie Sneker volleyballers geselecteerd voor het EK-kwalificatietoernooi van het Oranje-team

Libero Steven Ottevanger speelde een sterk seizoen in dienst van Lycurgus. Foto Dijks Fotografie/David van Haren

Met Steven Ottevanger, Bennie Tuinstra en Gijs van Solkema heeft de Italiaanse bondscoach Roberto Piazza maar liefst drie Snekers opgenomen in de selectie van het Nederlands volleybalteam voor het EK-kwalificatietoernooi in Kroatië.

Ottevanger en Tuinstra trainen sinds vorige week mee met Oranje. Van Solkema, uitkomend voor Lüneburg, maakt al langer deel uit van het Nederlands team. Hij behoort ook nu weer tot de selectie.

,,Ik ben hier heel blij mee’’, reageert libero Ottevanger op zijn uitverkiezing voor Oranje. ,,De trainingen zijn zwaar, maar heel leuk. We hopen een goede bijdrage te kunnen leveren aan het team.’’ Ook zijn maat Bennie Tuinstra, die volgend seizoen in Duitsland gaat spelen, steekt zijn vreugde niet onder stoelen of banken. ,,Ik ben heel erg blij dat ik bij de selectie zit en dat ik mag laten zien wat ik kan’’, zegt hij. Tuinstra en Ottevanger trainden al met Oranje mee, maar behoren nu tot de definitieve selectie nadat Piazza een aantal spelers moest laten afvallen.

EK-kwalificatie

Het Nederlands team vertrekt vanochtend naar Kroatië, waar het morgen begint aan het EK-kwalificatietoernooi. Oranje speelt in Zadar eerst tegen Kroatië (vanaf 18.30 uur) en zaterdag (dezelfde tijd) tegen Zweden. Volgend weekend in Apeldoorn treft het team deze twee landen opnieuw en valt de beslissing.

Nederland staat achtste op de Europese ranglijst en is favoriet in kwalificatiepoule A. Zweden bezet de 26ste plaats, terwijl Kroatië als 27ste is geklasseerd. Alle poulewinnaars en de vijf beste nummers 2 van de 7 poules plaatsen zich voor de eindronde van het EK. Het EK wordt in augustus en september gespeeld in Polen, Tsjechië, Estland en Finland.

Na de EK-kwalificatie volgt vanaf 28 mei tot en met 27 juni de Volleyball Nations League. In dat toernooi spelen de beste zestien landen van de wereld tegen elkaar. Vanwege corona worden alle wedstrijden gespeeld op één locatie in het Italiaanse Rimini. Of Ottevanger, Tuinstra en Van Solkema er dan weer bij zijn, moet nog blijken. Bondscoach Roberto Piazza maakt voor dan opnieuw een selectie bekend. De wedstrijden van Nederland zijn live te volgen op Ziggo Sport en eurovolley.tv.

Selectie Oranje

De selectie van het Nederlands team: Gijs van Solkema, spelverdeler (Lüneburg), Wessel Keemink, spelverdeler (Karlovarsko), Nimir Abdelaziz, diagonaal (Trentino), Wouter ter Maat, diagonaal (Ziraat), Thijs ter Horst passer/loper(Perugia), Robbert Andringa, passer/loper (Olsztyn), Gijs Jorna, passer/loper (Toulouse), Bennie Tuinstra, passer/loper (Lycurgus), Fabian Plak, midden (Nancy), Michaël Parkinson, midden (Toulouse), Luuc van der Ent, midden (Herrsching), Twan Wiltenburg, midden (Aalst), Just Dronkers, libero (Maaseik) en Steven Ottevanger, libero (Lycurgus).

Nieuws

Meest gelezen