Drie Friese assistenten actief op EK voetbal

Erwin Zeinstra (rechts) gaat met arbiter Bjorn Kuipers voor de derde keer als assistent-scheidsrechter naar het EK. Links Real Madrid-aanvoerder Karim Benzema. FOTO EPA

Hessel Steegstra uit Sneek, Jan de Vries uit Gytsjerk en Erwin Zeinstra uit Dronryp zijn komende zomer op het EK voetbal actief als assistent-scheidsrechter.

Steegstra en De Vries staan langs de lijn bij Danny Makkelie. De scheidsrechter baarde onlangs opzien door Mario Diks uit Leeuwarden uit zijn team te zetten.

Aanleiding vormde een discutabele beslissing rond een schot van Ronaldo tijdens Servië-Portugal. Makkelie verving de zeer teleurgestelde Diks (,,Ik had op meer krediet gerekend’’) door De Vries, die als reserve aan het team verbonden was. Makkelie en zijn assistenten debuteren op een EK-eindronde.

Zeinstra staat inmiddels voor zijn derde EK, nadat de Dronrypster ook al op WK’s actief was. Voor Kuipers wordt het zijn vijfde eindronde. De andere assistent is Sander van Roekel.

Voor het EK (van 10 juni tot 10 juli) zijn achttien arbitrale teams aangewezen. Het is de eerste keer dat Nederland twee teams afvaardigt. Ook Duitsland, Roemenië, Spanje en Engeland leveren twee scheidsrechters.

Nieuws

menu