Dramatische seizoensopener voor Aris tegen Yoast

Aris - Yoast. FOTO DIJKS MEDIA

De basketballers van Aris zijn het seizoen in de BNXT League in mineur begonnen. Tegen Yoast werd een zeker lijkende zege uit handen gegeven in het vierde kwart: 92-94.

Dat beide teams de selecties flink hadden ververst, was goed te merken in het eerste kwart van het treffen in het Kalverdijkje. Stroperige passing en slordige missers verhoogden het spelniveau allerminst.

Dat veranderde vanaf het tweede kwart. Aris nam het heft in handen met dank aan de nieuwelingen Kaleb Warner (22 punten in totaal) en Keevan Veinot (23), die er lustig op los scoorden.

De zege leek na het derde kwart binnen bij een stand van 79-67, al wankelde de Leeuwarder defensie soms flink. Ook in de vierde periode, toen de Leeuwarders grossierden in persoonlijke fouten en Shaquille Doorson het veld moest verlaten na een vijfde overtreding, was er lange tijd geen vuiltje aan de lucht. Aris kwam op een marge van 16 punten bij 86-70, maar daarna ging het helemaal mis.

In de laatste vier minuten werd de regie volledig uit handen gegeven en scoorde Yoast liefst 19 punten, waarmee de Gelderse formatie er alsnog met de winst vandoor ging.

Nieuws

menu