Dowsett hoopt dat ritzege Giro hem contract voor 2021 oplevert

Dowsett hoopt dat ritzege Giro hem contract voor 2021 oplevert ANP

Alex Dowsett pakte in de achtste etappe van de Giro d'Italia zijn eerste zege van 2020 en bovendien de eerste WorldTourzege voor zijn ploeg Israel Start-up Nation. "Ik ben zo opgelucht", zei hij. "Ik heb een zwaar jaar gehad, er was en is heel veel onzekerheid. Ik heb nog geen contract voor volgend jaar en er komt een baby aan. Dus ik had dit echt nodig."

Dowsett maakte na vorig seizoen de overstap van Katusha-Alpecin naar Israel Start-Up Nation, maar heeft nog geen contract voor volgend jaar. "Voor mezelf en mijn familie zijn het moeilijke tijden, zoals dat voor veel mensen in deze coronaperiode is. Het is lastig om een nieuw contract te krijgen. Ik wil mijn gezin blijven onderhouden. Ik hoop dat het helpt om nog verder te mogen koersen, want dat is wat ik het liefste doe."

De Brit won in 2013 een individuele tijdrit in de Giro, maar vindt zijn tweede etappezege in de Ronde van Italië specialer. "Dit is een heel bijzondere zege, want het is toch anders om na een solo te winnen dan in een tijdrit. Toen ik wegsprong en voelde op het eind dat ze me niet zouden terugpakken, is dat toch speciaal om zo naar de finish te rijden, dat is een gevoel dat me nog lang zal heugen."

Nieuws

menu