Dortmund-talent Moukoko blijft kalm ondanks almaar groeiende hype

Dortmund-talent Moukoko blijft kalm ondanks almaar groeiende hype

Dortmund-talent Moukoko blijft kalm ondanks almaar groeiende hype ANP

Het debuut van het grote talent van Borussia Dortmund Youssoufa Moukoko zal niet lang op zich laten wachten. De jonge spits viert vrijdag zijn zestiende verjaardag en kan een dag later het mooiste verjaardagscadeau krijgen in de vorm van een officieel debuut bij de Duitse club. Moukoko blijft nuchter onder de groeiende verwachtingen rondom zijn officiële debuut.

"Ik lees wat de media schrijven. Maar ik leg mezelf geen druk op", aldus de aanvaller van Duitse en Kameroenese afkomst. Zaterdag speelt Dortmund bij Hertha BSC en het is nog de vraag of trainer Lucien Favre plannen heeft met Moukoko. Hij zou dan de jongste speler in de geschiedenis van de Bundesliga zijn.

"Ik maak me geen zorgen of ik speel of niet. Ik weet dat ik op een gegeven moment mijn debuut zal maken", aldus Moukoko. "Ik heb hard gewerkt om hier te zijn. Nu moet ik het beste van mijzelf geven. Een aanvaller leeft voor doelpunten."

Vorige week plaatste Borussia Dortmund de 15-jarige aanvaller op de reservelijst voor de Champions League. Moukoko, die sinds 2016 in Dortmund actief is, behoort al tot de A-selectie van de Duitse topclub.