Doelman Zoet tekent 2-jarig contract in Italië bij Spezia

Doelman Zoet tekent 2-jarig contract in Italië bij Spezia ANP

PSV-doelman Jeroen Zoet verhuist naar Italië. De 29-jarige keeper heeft een contract voor twee jaar ondertekend bij Spezia. De Italiaanse club verzekerde zich vorige maand van promotie naar de Serie A. Spezia debuteert komend seizoen op het hoogste profniveau in Italië.

"Wij gunnen Jeroen deze overstap van harte", liet technisch manager John de Jong van PSV weten. "Jeroen is vanuit de jeugdopleiding doorgebroken en vervolgens van grote waarde geweest voor het eerste elftal. Zo zien wij het hier graag."

Zoet verruilde in 2006 BV Veendam, de club uit zijn geboorteplaats, voor PSV. In 2011 werd hij verhuurd aan RKC Waalwijk. Twee jaar later keerde Zoet terug naar PSV. Vanaf het seizoen 2013-2014 was hij eerste keus bij de Eindhovense club.

Basisplaats kwijt

Vorig seizoen echter moest hij zijn basisplaats afstaan aan de Duitser Lars Unnerstall. Zoet stapte in januari op huurbasis over naar FC Utrecht om in beeld bij Oranje te blijven. Dit seizoen begon hij weer in de A-selectie van PSV, maar door de komst van de Zwitserse international Yvon Mvogo, die voor twee jaar is gehuurd van de Duitse club RB Leipzig, dreigde opnieuw een reserverol voor hem.

Zoet keepte 260 officiële wedstrijden voor PSV. Hij won drie landstitels en twee keer de Johan Cruijff Schaal. "PSV is en blijft een prachtig deel van mijn leven", gaf Zoet te kennen. "Ik ben hier volwassen geworden, heb prijzen gewonnen en het is nu tijd om de volgende stap te zetten. Ik ga PSV in alle opzichten missen, maar ik kijk er tegelijkertijd naar uit om in een ander land mijn grenzen te verleggen."

Zoet heeft bij zijn nieuwe club inmiddels een coronatest ondergaan. Die pakte negatief uit, waardoor hij woensdag met de training bij Spezia kan beginnen.

Nieuws

menu