'Djokovic en Pospisil willen nieuwe spelersbond oprichten'

'Djokovic en Pospisil willen nieuwe spelersbond oprichten' ANP

Tennisser Novak Djokovic probeert een nieuwe vertegenwoordigende organisatie voor de spelers op te richten en is teruggetreden als voorzitter van de spelersraad van tennisorganisatie ATP, meldt de New York Times. De Canadese tennisser Vasek Pospisil heeft laten weten dat hij ook is teruggetreden uit de spelersraad.

"Na twee jaar in de spelersraad, treed ik terug als spelersafgevaardigde voor de plaatsen 51-100 op de wereldranglijst", meldde Pospisil. "Het is duidelijk geworden dat, als een lid van de spelersraad in de huidige structuur van de ATP, het heel moeilijk, als niet onmogelijk is, om echte invloed uit te oefenen op grote beslissingen die genomen worden door de tour."

De nieuwe spelersorganisatie zal de 'Professional Tennis Players Association' (PTPA) gaan heten. Een document waarin de plannen en doelen staan uitgelegd is verspreid onder de tennissers. "Het doel van de PTPA is niet om de ATP te vervangen, maar om de spelers een structuur van zelfbestuur te geven die onafhankelijk is van de ATP en direct reageert op de behoeften en zorgen van de leden", citeert de krant het document.

Nieuws

menu