Djokovic bezoekt weer omstreden Piramiden van de Zon

Djokovic bezoekt weer omstreden Piramiden van de Zon ANP

Tennisser Novak Djokovic heeft na zijn nederlaag tegen Rafael Nadal in de finale van Roland Garros opnieuw een bezoek gebracht aan de zogenoemde Piramiden van de Zon. Volgens Djokovic heeft het 'park' in Bosnië een helende werking. De nummer 1 van de tenniswereld staat bekend om zijn voorliefde voor onorthodoxe en soms omstreden geneeswijzen.

Het Bosnische piramidenpark is eigenlijk een groep heuvels met ondergrondse tunnels waaraan helende werking wordt toegedicht. Er zijn theorieën dat het zou gaan om de grootste door mensen aangelegde piramiden. Geologen en archeologen weerleggen die theorie. "Ik zou alle topatleten willen uitnodigen hier door de gangen te komen lopen en te merken hoe goed dit is voor de zuurstofopname in je longen", vertelde Djokovic. "Het heeft een direct effect op je herstel wat heel belangrijk is voor sporters."

Djokovic bezocht de piramiden eerder nadat hij met Covid-19 was besmet. Hij kreeg toen veel kritiek omdat zijn begeleider, de Bosnische semi-archeoloog Semir Osmanagic, beweerde dat ook dat longvirus daar te genezen is. "Als er een paradijs op aarde is, dan is dat hier", zei de Servische tennisser toen.

Nieuws

menu