Dit weekend: NK veldrijden in Surhuisterveen

ANP

Voor het eerst wordt dit weekend het Nederlands Kampioenschap veldrijden in Friesland gehouden. In Surhuisterveen, het wielercentrum van de provincie, ligt het parcours al enkele dagen klaar. Wat kunnen de veldrijders, bezoekers en dorpsbewoners dit weekend verwachten?

De deelnemers aan het NK veldrijden strijden op zaterdag en zondag om de nationale titels. Vrijwel alle Nederlandse toppers, zoals Matthieu van der Poel en Corné van Kessel, staan aan de start. Meervoudig olympisch- en wereldkampioene Marianne Vos, ontbreekt op de startlijst van het NK.

Openingsdag

Op zaterdagochtend om 10.00 uur begint het evenement met de categorie Masters 50+. Vervolgens worden de categorieën Masters 40+, Nieuwelingen-meisjes, Vrouwen onder 23 en junior-vrouwen afgewerkt. De eerste dag van het NK veldrijden wordt afgesloten door de Elite-vrouwen.

De zondag in Surhuisterveen staat in eerste instantie in het teken van de categorie Nieuwelingen. Daarna komen de Amateurs-Sportklasse en de Junioren in actie. Om 15.00 uur is het tijd voor de Elite-mannen en de beloften onder 23.

Vorig jaar

Regerend kampioen bij de Elite-mannen, Matthieu van der Poel, gaat zondag op jacht naar titelprolongatie. Concurrenten Corné van Kessel en Lars van der Haar werden vorig jaar respectievelijk tweede en derde.

Bij de dames is regerend kampioene Marianne Vos er dit jaar niet bij. Lucinda Brand pakte vorig jaar het zilver op het NK veldrijden. Het podium werd gecompleteerd door Sophie de Boer.

Livestream

Dit weekend is het NK veldrijden te volgen via een livestream van PodiumTV op deze website.

Het parcours is dit jaar voor het grootste deel gelijk aan dat van de Centrumcross van vorig jaar . Om het parkeren voor deelnemers en bezoekers in goede banen te leiden, worden locaties en camperplekken buiten het centrum aangewezen.

 

Mensen die met het openbaar vervoer naar Surhuisterveen willen komen, kunnen met de bussen van Qbuzz en Arriva reizen. Het dichtsbijzijnde treinstation is station Buitenpost.

Nieuws

menu