Directeur Leonardo roept PSG-trainer Tuchel tot de orde

Directeur Leonardo roept PSG-trainer Tuchel tot de orde ANP

Thomas Tuchel moet niet zo zeuren. Daar kwam het betoog van Leonardo, de technisch directeur van Paris Saint-Germain, vrijdag na de winst op Angers op neer. De Duitse trainer heeft al herhaaldelijk om versterkingen gevraagd voor zijn selectie. "Dat bevalt ons helemaal niet", zei de Braziliaan. "Wanneer iemand niet tevreden is maar toch besluit te blijven, dan moet hij het beleid van de club accepteren."

Tuchel heeft al vaker aangegeven dat hij nieuwe spelers nodig heeft omdat anders het verwachtingspatroon niet gelijk kan blijven aan dat van het afgelopen seizoen. Daarin bereikte PSG de finale van de Champions League, waarin Bayern München te sterk was. Leonardo herinnerde de trainer eraan dat het coronavirus ook bij zijn club om financiële offers heeft gevraagd. "We leven in moeilijke tijden, niet alleen voor het voetbal", zei de directeur, die uitrekende dat de club zeker 100 miljoen euro is misgelopen door de coronacrisis.

"Om bij deze club te blijven moet je tevreden zijn, moet je zin hebben hier te werken. Ook in deze zware tijden", ging Leonardo door. "Maar we zullen dit verder intern bespreken."

PSG haalde deze zomer verdediger Alessandro Florenzi en reservedoelman Alexandre Letellier. Daartegenover stond het vertrek van Edinson Cavani, Thiago Silva, Thomas Meunier, Tanguy Kouassi en Eric Maxim Choupo-Moting. "Toch zou ik niet zeggen dat we een zwak team hebben, integendeel", zei Leonardo, wijzend op de aanwezigheid van vedetten als Neymar, Kylian Mbappé en Ángel di María.

Nieuws

menu