Dest volgde zijn hart bij keuze voor FC Barcelona

Dest volgde zijn hart bij keuze voor FC Barcelona ANP

Sergiño Dest "volgde zijn hart" bij de keuze voor FC Barcelona boven Champions League-winnaar Bayern München. Dat zei de 19-jarige verdediger vrijdag tijdens de presentatie bij de Catalaanse club.

Dest, die voor ruim 21 miljoen euro overkwam van Ajax, is de eerste international van de Verenigde Staten die heeft getekend bij Barcelona. "Ik ben er trots op dat ik hier de allereerste Amerikaan ben", zei hij. "Dit is een droom die uitkomt en ik kan niet wachten om te gaan spelen met mijn teamgenoten. Ik hoop dat ik zondag kan spelen."

De verdediger legde uit waarom hij voor Barcelona had gekozen en niet voor Bayern. "Bayern is een geweldige club en er was interesse. Maar ik heb mijn hart gevolgd en bij Barça getekend. Ik denk dat dat de juiste beslissing was. Dit is een club met zo veel historie en ik wilde altijd hier spelen. Dani Alves was mijn voorbeeld en die speelde hier."

Volgens Dest speelde ook de nieuwe trainer een rol bij zijn keuze. "Koeman speelde zeker een rol, omdat hij Nederlands is en het gemakkelijker zal zijn om met hem te communiceren."

Nieuws

menu