Dest geniet met volle teugen bij 'beste club ter wereld'

Dest geniet met volle teugen bij 'beste club ter wereld' ANP

Sergiño Dest geniet met volle teugen van zijn eerste weken bij FC Barcelona. De verdediger, overgekomen van Ajax, krijgt veel speeltijd van trainer Ronald Koeman en past zich ogenschijnlijk vrij makkelijk aan bij de Spaanse grootmacht. "Het is heel speciaal om bij de beste club van de wereld te zitten", zei Dest bij CBS. "Ik ben nu ook Spaans aan het leren. En daarna wil ik Catalaans leren."

De 19-jarige Amerikaanse international, geboren in Almere, behoorde vorige week in de verloren 'Clásico' tegen Real Madrid (1-3) tot de betere spelers bij Barcelona. "Het was geweldig om een Clásico te spelen, ook al wonnen we helaas niet. Het was heel speciaal om in de mooiste wedstrijd ter wereld mee te doen. Ik had dolgraag in een vol stadion gespeeld, om die sfeer te voelen. Maar desondanks was het een geweldige ervaring."

Dest kreeg enkele dagen later rust van Koeman in de Champions League tegen Juventus. De oud-Ajacied zag vanaf de bank in Turijn hoe zijn ploeggenoten met 2-0 wonnen. "We zitten op de juiste weg. We hebben nu al 6 punten in de Champions League. Ik wil kampioen worden, de beker winnen en de Champions League. Wij hebben de beste spelers ter wereld in onze selectie zitten."

Nieuws

menu