Depay is even geen vrienden met De Ligt in achtste finales CL

Depay is even geen vrienden met De Ligt in achtste finales CL ANP

Memphis Depay zal vrijdagavond geen vrienden met Matthijs de Ligt zijn als hij met Olympique Lyon op bezoek gaat bij Juventus voor een beslissend duel in de achtste finales van de Champions League. "Dat is logisch maar hoort ook bij het spel", lachte de aanvaller op de laatste persconferentie voor de ontmoeting. "Ik ben blij hem tegen te komen."

Depay en De Ligt ontmoetten elkaar eenmaal tijdens de coronapauze in Nederland. "Het is zijn eerste jaar bij Juventus", zei de aanvaller. "Matthijs heeft het geweldig gedaan. Hij verdedigde als een man en is meteen kampioen geworden. Toen we afscheid namen, beseften we dat we elkaar snel weer zouden zien."

Olympique Lyon verdedigt een voorsprong van 0-1 in Turijn. Depay revalideerde nog van een zware knieblessure toen zijn ploeggenoten de kampioen van Italië verrasten. "Mijn team speelde geweldig, maar ik ben blij dat ik nu niet hoef toe te kijken", stelde de aanvaller.

"Het wordt een heel speciale wedstrijd", voorspelde Memphis. "Ik heb de laatste tijd weer ritme gekregen. We moeten er nu alles aan doen om de kwartfinale te halen. We weten wat Juventus kan, maar ik geloof in onze ploeg."

Nieuws

menu