De promotiekriebels bij Cambuur zijn niet meer tegen te houden

Winnen tegen Helmond Sport en dan is de promotie binnen. Iedereen bij SC Cambuur weet hoe de vlag erbij hangt. ,,We kregen al appjes van een van de vaders die precies had berekend hoe het zit’’, zegt Erik Schouten.

Pa Mühren heeft de scenario’s berekend. ,,Dus de jongens weten het precies’’, weet ook trainer Henk de Jong. ,,Als we morgenavond winnen dan zit om twee uur mijn gebit los. Dan neem ik een paar biertjes.’’ 

Maar eerst maar eens winnen van Helmond Sport. De Brabanders doen het niet verkeerd in de derde periode, dus een zekerheidje is de winst niet op voorhand. ,,Ik wil zo snel mogelijk alles hebben’’, zegt De Jong gretig. Hij doelt niet alleen op promotie, maar ook op de titel en de laatste periode. 

Aanvoerder Schouten beaamt die woorden met een twinkeling in zijn ogen. ,,We willen elke week feest’’, zegt hij. ,,En ook voor de supporters zou het geweldig zijn. Het leeft hier. Hoe gek kan het worden?’’, vraagt Schouten zich af met het oog op een spontaan feestje op het Cambuurplein.  

Sinds de winst tegen Volendam leeft de promotie ook steeds meer in de spelersgroep. ,,Lekkere kriebels’’, zegt Schouten. Van extra spanning is geen sprake. ,,Het is gewoon leuk dat we nu iets kunnen halen.’’ 

In de eredivisie verwacht Schouten er ook weer bij te zijn. Zijn contract is nog niet verlengd, maar zowel de club als de speler willen met elkaar door. ,,Ik ga er vanuit dat we eruit komen’’, zegt hij. 

Tegen Helmond Sport kent De Jong geen grote personele problemen. Mitchel Paulissen en Jamie Jacobs zijn weer aangesloten bij de groep. Reden om het team dat de laatste weken zo succesvol is te wijzigen, heeft De Jong niet. ,,De kans is groot dat we het laten staan.’’ 

Vermoedelijke opstelling: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Bangura; Breij, Hoedemakers, Oratmangoen; Antonia, Mühren, Kallon. 

Nieuws

Meest gelezen