De jubilaris: Troch Freonskip Sterk is in Drachtstercompagnie klaar voor de toekomst

Coronacrisis of niet: er vieren veel Friese sportverenigingen hun 75- of 100-jarig jubileum. In een serie zet de LC ze in het zonnetje. Deel 2: k.v. TFS.

Clubnestor Henk Aardema, zijn gelijknamige kleinzoon en Smallingerland-burgemeester Jan Rijpstra (vlnr) openden onlangs het nieuwe kunstgrasveld van TFS.

Clubnestor Henk Aardema, zijn gelijknamige kleinzoon en Smallingerland-burgemeester Jan Rijpstra (vlnr) openden onlangs het nieuwe kunstgrasveld van TFS. FOTO TFS

Bij Troch Freonskip Sterk wordt de bal al 75 jaar door de korf gegooid, maar al ver voor 1946 werd in Drachtstercompagnie korfbal gespeeld. Zo’n twee decennia eerder was er al een club in het nu zo’n 1200 inwoners tellende dorp: Allegear Warber. In de oorlog strandde de eerste poging onder de naam TFS, waarna enkele Kompenijsters zich aansloten bij Wêz Handich, de in 1930 opgerichte club in het even verderop gelegen Rottevalle. Nog altijd zijn er warme banden tussen de clubs. Bij de senioren en de jeugd wordt prima samengewerkt.

Nieuws

menu