De Vries mist podium in Formule E op 0,4 seconde

FOTO: MERCEDES BENZ/Daimler AG.

FOTO: MERCEDES BENZ/Daimler AG.

Nyck de Vries uit Uitwellingerga is woensdagavond in Berlijn bij de hervatting van het Formule E-seizoen als vierde geëindigd. De Friese coureur was als vijfde gestart.

De wedstrijd in de Duitse stad was de eerste van zes races in negen dagen, een cyclus waarmee de elektrische raceklasse toch nog een volwaardig seizoen krijgt. Eerder dit jaar werd de Formule E al na zes races stilgelegd als gevolg van de coronacrisis.

De Vries, dit jaar bij het fabrieksteam van Mercedes debuterend in de Formule E, maakte een goede indruk bij de seizoenshervatting. Hij was in de tweede vrije training bijvoorbeeld de snelste van het veld en eiste na een prima kwalificatiesessie de vijfde plek op de startgrid op.

Tijdens de amusementsvolle race, verreden op het oude vliegveld Tempelhof, vocht De Vries meerdere gevechten uit. Een podiumplek zat er echter net niet in. Daarvoor kwam hij 0,4 seconden tekort. Klassementsleider Antonio Felix da Costa won de race. In de stand om de titel klom De Vries richting de subtop.

Donderdag is er opnieuw een race, net als zaterdag en zondag. Volgende week woensdag en donderdag zijn dan de afsluitende twee wedstrijden in Berlijn.