De Vries leidt WK na bizarre tweede Formule E-race

FOTO STEPHEN REUSS

Winst op vrijdag, problemen op zaterdag en na een knotsgekke tweede race toch nog punten. Zie daar het bijzondere en uiteindelijk succesvolle openingsweekeinde van Nyck de Vries in de Formule E.

Het leek zaterdag een gitzwarte dag te worden voor de Friese coureur en het Mercedes-team. De rijders van de Duitse topfabrikant mochten niet deelnemen aan de kwalificatie, na een remprobleem bij een andere coureur van een team dat met hetzelfde systeem als Mercedes rijdt. Doordat de Duitse renstal aan de organisatie bewees dat het systeem alsnog veilig bleek, mocht ze meedoen aan de tweede race van het openingsweekeinde in Saoedi-Arabië.

Race vol ongelukken

Daarin startte De Vries, vrijdag winnaar van de openingsrace, als twintigste door de gemiste kwalificatie van zijn team. Uiteindelijk werd hij veertiende in een race vol ongelukken. Zaterdagavond laat bleek hij door straffen toch nog punten te hebben gesprokkeld; De Vries werd als negende geklasseerd.

,,Door straffen konden we toch nog drie punten mee naar huis nemen na deze dag”, liet De Vries in een reactie weten. ,,Al met al is het een positief weekeinde geweest voor ons.”

Veelbelovend

Hoewel het pas het eerste raceweekeinde was, belooft het veel voor de rest van het seizoen. De Vries leidt door de vrijdagse zege en de punten op zaterdag in de titelstrijd met 32 punten. ,,We waren het hele weekeinde snel. Daar kunnen we verder op bouwen.”

De volgende wedstrijd van de in totaal acht geplande races dit seizoen is op 10 april. De straten van de Italiaanse hoofdstad Rome vormen dan het decor van het tweede Formule E-raceweekeinden van 2021.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Formule E