Nyck de Vries reservecoureur in de Formule 1 bij topteam Mercedes

Nyck de Vries. FOTO MERCEDES BENZ/LAT

Mercedes maakte dinsdagochtend bekend dat Nyck de Vries een van de reserverijders wordt binnen het Formule 1-team. De coureur uit Uitwellingerga bevestigt desgevraagd zijn promotie: ,,Het klopt inderdaad.”

Veel kon De Vries er dinsdagmiddag nog niet over zeggen, aangezien het nieuws ook voor hem vers van de pers was en hij alle details nog niet kende. De Duitse renstal maakte het nieuws via een persbericht bekend voorafgaand aan de presentatie van de Formule 1-bolide voor het komende seizoen.

Mercedes is het team van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Hij wordt door velen gezien als de beste coureur ooit en is de grote rivaal van Max Verstappen. De Vries wordt, samen met Formule E-teamgenoot Stoffel Vandoorne, reservecoureur. Mocht de Fin Valtteri Bottas of Hamilton onverhoopt uitvallen, dan maakt De Vries dus kans om zijn opwachting in de koningsklasse van de autosport te maken. Ook zitten reservecoureurs veel in de simulator en doen ze tests met de wagens.

Na zijn titel in opstapklasse Formule 2 in 2019 bleek er door gebrek aan beschikbare plaatsen geen zitje in de Formule 1 voor het seizoen erna. De Vries, die al simulatorwerk deed voor Mercedes, werd door de Duitse renstal echter vastgelegd als fabriekscoureur in de Formule E. Na zijn debuutjaar mocht hij eind 2020 voor het eerst testen in een Formule 1-wagen. Het team liet toen weten onder de indruk te zijn van de debutant.

Dit seizoen wordt hij voor het eerst reservecoureur. Afgelopen jaar was die rol voor Vandoorne weggelegd, maar De Vries voegt zich nu bij hem. Het duo blijft daarnaast actief voor Mercedes in de elektrische tegenhanger van de F1. De Vries won afgelopen weekeinde in Saoedi-Arabie de openingsrace van het seizoen en werd negende in de tweede race. Hij gaat aan de leiding in het kampioenschap.

Nieuws

menu