De Ligt luistert naar kritiek van Van Basten

De Ligt luistert naar kritiek van Van Basten ANP

Matthijs de Ligt kan leven met de kritiek die hij na het gewonnen EK-duel met Oostenrijk (2-0) op televisie van analyticus Marco van Basten kreeg. "Als iemand als meneer Van Basten kritiek levert, dan luister je daar wel naar", zei de verdediger van het Nederlands elftal vrijdag voor de training in Zeist.

"Als iemand van zijn statuur iets zegt, dan ga je daar toch naar kijken. Hij heeft ook nog eens in Italië gespeeld. Ik snap wat hij zegt, maar soms moet je binnen een seconde een beslissing nemen."

Van Basten is tijdens het EK analyticus bij de NOS. Hij vindt dat De Ligt, verdediger van Juventus, beter leiding moet geven aan de defensie van Oranje. "De Ligt is de centrale verdediger", zei de oud-bondscoach op televisie. "Hij is de bewaker van de verdediging. Je moet je laten gelden, de verdediging leiden. Maar hij gaat achter zijn man aan en laat een gapend gat achter. Dat zijn dingen. Hij is naar Italië gegaan om te leren verdedigen, maar ik denk dat hij toch nog weinig heeft opgestoken daar. Dit zijn de momenten waar het om gaat."

De Ligt vertelde dat hij het als een compliment ziet dat Van Basten hem als leider van de defensie van Oranje ziet. Hij wil ook iets doen met de kritiek. "Ik wil me iedere training en wedstrijd verbeteren. Dat blijft zo. Ik zal niet snel een perfecte wedstrijd spelen, maar streef daar wel naar."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport