Cambuur-trainer Henk de Jong heeft geen redenen om zijn ploeg te wijzigen

Jarchinio Antonia heeft gescoord voor SC Cambuur, een enthousiaste Calvin Mac-Intosch volgt hem. FOTO HENK JAN DIJKS

Waar tegenstander Go Ahead Eagles de hele week achter gesloten deuren trainde om vrijdagavond in Leeuwarden te kunnen verrassen, speelde Cambuur-trainer Henk de Jong open kaart. Dezelfde elf spelers die vorige week tegen MVV begonnen, staan morgen aan de aftrap.

Dat betekent dat de achterste linie weer gevormd wordt door Doke Schmidt, Calvin Mac-Intosch, Sven Nieuwpoort en Jasper ter Heide. Erik Schouten staat wel weer op het veld, maar zit morgen nog niet bij de selectie.

De Jong verwacht de centrale verdediger volgende week weer helemaal terug. Datzelfde geldt voor Alex Bangura, Kellian van der Kaap en David Sambissa, de andere verdedigers die met blessures kampen. Alleen aanvaller Delano Ladan is voor langere tijd uitgeschakeld met een enkelblessure.

,,We doen niets anders dan vorige week’’, zei De Jong. ,,Wel hebben we getraind op verschillende systemen, omdat we niet weten hoe Go Ahead hier gaat spelen. Maar ik verwacht niet veel ruimtes, het zal een lastige pot worden.’’

Om extra mensen te kunnen toelaten bij thuiswedstrijden wordt het uitvak in het Cambuur-stadion momenteel omgebouwd. Daar zijn iets meer dan honderd stoeltjes op anderhalve meter afstand van elkaar geplaatst. Het plexiglas voor dat vak verdwijnt. De uitbreiding van de capaciteit is mogelijk, omdat uitsupporters voorlopig toch niet zijn toegestaan.

Opstelling: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Nieuwpoort, Ter Heide; Jacobs, Hoedemakers, Maulun; Antonia, Mühren, Kallon.

Nieuws

menu