Ferry de Haan wil Arjen van der Heide vooralsnog niet verhuren en verwacht veel van Filip Stevanovic bij SC Heerenveen

Een verhuurperiode van Arjen van der Heide is vooralsnog onbespreekbaar voor SC Heerenveen, tenzij de club een vervanger voor de linksbuiten aantrekt.

Arjen van der Heide in actie voor SC Heerenveen.

Arjen van der Heide in actie voor SC Heerenveen. FOTO ANP

Van der Heide (19) wil voor zijn ontwikkeling dit seizoen zo’n dertig wedstrijden spelen. ,,Als dat niet bij deze club kan, dan wil ik worden verhuurd”, aldus de vleugelaanvaller, die vorig seizoen vijfmaal in de basis stond bij Heerenveen.

Volgens Ferry de Haan is een verhuurperiode van Van der Heide momenteel geen optie. ,,Reëel bekeken hebben wij nu drie vleugelspelers voor twee posities”, doelt de technisch manager van Heerenveen op Van der Heide, Mitchell van Bergen en Filip Stevanovic. ,,Dat is niet heel veel. In een ideale situatie heb je voor elke positie twee keuzes.”

Van der Heide wil voor zijn kans gaan

Een tijdelijk vertrek van Van der Heide wordt wellicht bespreekbaar als er een andere vleugelaanvaller is aangetrokken én wanneer de geboren Heerenvener weinig perspectief op speeltijd heeft. Van beide is nu nog geen sprake. Van der Heide wil zelf deze voorbereiding volop voor zijn kansen gaan bij Heerenveen.

,,Er komen dit seizoen genoeg periodes dat onze drie vleugelaanvallers hun minuten gaan maken”, vervolgt De Haan. ,,Een speler bepaalt uiteindelijk zelf of hij wordt opgesteld. Dat moet het uitgangspunt zijn. Het is niet zo dat van dit drietal een speler bij voorbaat in de basis staat of op de bank zit. Dat hebben wij ook aan Filip Stevanovic verteld.”

De Haan verwacht veel van de 18-jarige Serviër, die voor twee seizoenen wordt gehuurd van Manchester City. Stevanovic is begin vorige week al medisch gekeurd, de contracten zijn eveneens getekend, maar hij wacht nog op zijn werkvergunning. Heerenveen rekent erop dat Stevanovic na het weekend aansluit bij de selectie, die dan op trainingskamp gaat naar Garderen.

,,Stevanovic is een creatieve buitenspeler”, zegt De Haan over de nieuwste aanwinst van Heerenveen. ,,Hij kan als rechter vleugelaanvaller en meest aanvallende middenvelder spelen, maar zijn voorkeur gaat uit naar de linksbuitenpositie.”

Hoge verwachtingen van Stevanovic

Manchester City kocht Stevanovic in oktober vorig jaar voor 8,5 miljoen euro van Partizan Belgrado. Hoe heeft Heerenveen hem verleid tot een overstap naar het Abe Lenstra-stadion? ,,We hebben zowel City als de Stevanovic en zijn zaakwaarnemers verteld hoe wij hem willen begeleiden. Die jongen moet zich bij ons verder gaan ontwikkelen. Stevanovic is ook in Heerenveen geweest. Hij heeft daar een goed gevoel aan overgehouden”, aldus De Haan.

,,Hij is nog maar 18 jaar, maar heeft al veel wedstrijden bij een behoorlijk goede club gevoetbald”, zegt De Haan over de 72 officiële duels die Stevanovic al voor Partizan speelde. ,,We mogen dus wel wat van hem verwachten. En als we hem over twee jaar als een betere voetballer naar City kunnen sturen – wie weet wat dat in de toekomst brengt. Voor nu is dat echter een bijzaak. Het belangrijkste is dat wij een goede speler erbij hebben gekregen, die ervoor zorgt dat de concurrentie toeneemt. Daar waren wij nadrukkelijk naar op zoek.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen