Shaquille Doorson (28) voelt zich bij Aris beter dan ooit. 'We stoppen pas als de basketbal stopt met rollen'

Als er iemand een echte basketbalnaam heeft in Nederland, dan is het Shaquille Doorson. De Amsterdammer van Aris is vernoemd naar een van de beroemdste reuzen uit de NBA. Bovendien laat Doorson dit seizoen zien dat hij niet voor niets de voornaam draagt van de Amerikaanse legende.

Aris-center Shaquille Doorson met zijn vader Et (links) en broers Ojani en Leroy (rechts). Zijn derde broer Jamiz ontbreekt op de foto.

Aris-center Shaquille Doorson met zijn vader Et (links) en broers Ojani en Leroy (rechts). Zijn derde broer Jamiz ontbreekt op de foto. Foto Dijks Media/Rob van Amerongen

Het is de avond na de overwinning van Aris op Apollo Amsterdam als Shaquille Doorson (28) zich meldt in Jantjes Verjaardag - volgens velen in de hoofdstad de grootste feestfabriek van Nederland. In die dampende kroeg aan het Rembrandtplein hebben we afgesproken een foto te maken van de lange basketballer met zijn broers en vader, ook allemaal ergens in de 2 meter. De familie Doorson dus, geboren en getogen in Amsterdam.