De Bruyne juichte niet uit respect voor Denemarken

De Bruyne juichte niet uit respect voor Denemarken ANP

Kevin De Bruyne juichte niet toen hij België tegen Denemarken op voorsprong zette, uit respect voor Christian Eriksen, het Deense publiek en de tegenstander. "Het was niet gepast", aldus de spelverdeler. Bij de vorige wedstrijd van Denemarken kreeg Eriksen een hartstilstand.

Over zijn spel was hij desondanks wel tevreden, zei De Bruyne verder. "De trainer liet me halverwege invallen met als opdracht ruimte de creëren en wat meer rust te brengen in ons spel. Ik denk dat we inderdaad beter gingen spelen. Ik scoorde en had een assist. Ik denk dat ik heb gedaan wat de trainer me vroeg."

Dat het aanvankelijk moeizaam ging voor de Belgen was niet zo vreemd, zei De Bruyne ook. "Denemarken is gewoon een lastige tegenstander. Bovendien hadden ze de steun van het publiek en waren de omstandigheden heel anders dan normaal, door alles wat zich rond Eriksen heeft afgespeeld. Laten we daarom vooral blij zijn met hoe het is afgelopen."

België won eerder van Rusland en is inmiddels zeker van de tweede ronde. De Bruyne ontbrak in het eerste duel en in de voorbereiding vanwege een blessure.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport