De Boer: wilde met selectie laten zien dat ik in Ihattaren geloof

De Boer: wilde met selectie laten zien dat ik in Ihattaren geloof ANP

Frank de Boer kreeg de voorbije dagen flink wat kritiek voor het oproepen van Mohamed Ihattaren voor het Nederlands elftal. De PSV'er, die uiteindelijk afzegde met een liesblessure, is momenteel wisselspeler bij zijn club. Ploeggenoot Cody Gakpo, die juist sterk aan het seizoen begon en in dezelfde linie als Ihattaren voetbalt, kreeg geen uitnodiging.

"Als bondscoach selecteer je soms ook op de toekomst, dat is een andere situatie dan clubtrainer. Bijvoorbeeld als het gaat om een speler waarvan je denkt dat hij op het EK van belang kan zijn", legde De Boer maandag in Zeist uit. "Ihattaren heeft vorig seizoen bij PSV een fantastisch seizoen gehad. Zo'n jongen wil je ook een hart onder de riem steken. En laten zien dat we in hem geloven."

De Boer maakt zich niet veel zorgen over de huidige dip van Ihattaren. "Het is een ontwikkeling van een jonge speler. Hij is pas 18 jaar. Deze jongen moet nog heel veel leren. Wat het spelen van profvoetbal allemaal inhoudt bijvoorbeeld. Dat kan ik uitleggen, maar het komt veel beter aan als jongens als Virgil van Dijk, Memphis Depay, Georginio Wijnaldum of Daley Blind dat doen. Dat is een proces. Daar willen we hem bij helpen. Hopelijk keert hij snel terug op het niveau waar hij vorig jaar was."

Nieuws

menu