De Boer vrijdagmiddag als bondscoach gepresenteerd in Zeist

De Boer vrijdagmiddag als bondscoach gepresenteerd in Zeist

De Boer vrijdagmiddag als bondscoach gepresenteerd in Zeist ANP

Frank de Boer wordt vrijdagmiddag om 13.00 uur bij de KNVB in Zeist gepresenteerd als nieuwe bondscoach. De 50-jarige De Boer is de opvolger van Ronald Koeman, die afgelopen zomer naar FC Barcelona vertrok.

De Boer, die zelf 112 interlands speelde, was na zijn eigen voetballoopbaan al eens werkzaam bij het Nederlands elftal. In de zomer van 2010 was hij assistent van bondscoach Bert van Marwijk tijdens het WK in Zuid Afrika, waar Oranje de finale haalde.

De Boer was als trainer succesvol met Ajax, met vier landstitels op rij. Bij Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United diende hij zijn contract niet uit.

De KNVB heeft nog niet bekendgemaakt hoe de technische staf van De Boer eruit gaat zien. De verwachting is dat hij ook gaat samenwerken met Dwight Lodeweges en Patrick Lodewijks, een andere assistent-bondscoach.

Oranje speelt op 11 oktober een oefeninterland tegen Mexico in de Johan Cruijff ArenA en niet veel later in de Nations League tegen Bosnië-Herzegovina (11 oktober) en Italië (14 oktober).