De Boer speculeert niet mee over volgende tegenstander Oranje

De Boer speculeert niet mee over volgende tegenstander Oranje ANP

Bondscoach Frank de Boer is nog niet bezig met de mogelijk tegenstander van het Nederlands elftal komende zondag in de achtste finales in Boedapest. "We hebben het niet in eigen hand", zei hij. "We zijn nummer één in de poule en weten de route naar de finale. Als er een sterke tegenstander uitrolt, dan is dat zo."

Oranje stuit in de achtste finales op de nummer 3 van groep D, E of F. Ook voor De Boer maakt het verschil of Slowakije of bijvoorbeeld Spanje, Portugal, Frankrijk of Duitsland de eerste tegenstander van Oranje in de knock-outfase wordt. "Maar uiteindelijk willen we naar de finale en dus moeten we iedere wedstrijd winnen", zei hij. "Dus ook van een op papier moeilijke tegenstander. Ik kan me er niet druk om maken. We gaan het zien. Ik kan er heel spastisch en moeilijk over gaan doen, maar ik heb er geen invloed meer op. Laat maar zitten, we zien het wel."

Als Oranje de achtste finales winnend afsluit, dan ontmoet het op zaterdag 3 juli in Bakoe de nummer 2 van groep A of B in de kwartfinale. De halve eindstrijd en finale worden vooralsnog in Londen afgewerkt.

Nieuws

menu