De Boer is blij dat Depay transfer naar Barcelona heeft afgerond

De Boer is blij dat Depay transfer naar Barcelona heeft afgerond ANP

Bondscoach Frank de Boer is blij dat Memphis Depay zijn transfer naar FC Barcelona heeft afgerond. De aanvaller sloot zaterdag de laatste onderhandelingen over een contract van twee seizoenen af. Hij gaat voetballen onder trainer Ronald Koeman en wordt ploeggenoot van Frenkie de Jong.

"Het is denk ik wel een opluchting dat die transferperikelen achter de rug zijn", zei De Boer. "Nu kan hij zich focussen op het EK, misschien heeft hij net dit zetje nodig om te excelleren. En wij hebben een excellerende Memphis nodig om ver te komen. Hij is een speciale speler."

Depay stak in de eerste duels met Oekraïne en Oostenrijk op het EK nog niet in topvorm. "Ik denk dat hij de eerste is die zeer zelfkritisch is en denkt dat het beter kan dan dit moment", zei De Boer. "Maar hij laat zich niet van de wijs brengen en is heel zelfverzekerd. Hij weet precies wat hij wil. Dat is zijn kracht. Hij weet zelf wel of hij goed gespeeld heeft of niet. Laten we hopen voor Nederland dat hij het niveau aantikt dat wij in onze gedachten hebben. Wij zijn tevreden over hem nu, maar we weten ook dat het nog beter kan. We moeten ook niet vergeten dat hij tegen Oostenrijk de score opende en een rol in de 2-0 had."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport