Darter Van Duijvenbode haalt finale op eerste World Grand Prix

Darter Van Duijvenbode haalt finale op eerste World Grand Prix ANP

Darter Dirk van Duijvenbode heeft de finale gehaald van de World Grand Prix. De debutant won in de halve finale met 4-1 van de Australiër Simon Whitlock.

Whitlock had in de kwartfinale nog titelhouder Michael van Gerwen overtuigend met 3-0 uitgeschakeld. Van Gerwen is vijfvoudig winnaar van het toernooi, dat normaal gesproken in Dublin wordt gehouden. Door de coronacrisis is het evenement verplaatst naar de Ricoh Arena in Coventry, waar geen publiek wordt toegelaten.

De Australiër haalde tegen Van Duijvenbode echter niet het niveau dat hij een dag eerder had laten zien. Zijn gemiddelde was met 79,75 laag en hij gooide ook slechts vier legs uit. Van Duijvenbode bleef echter ook bij een 3-1-voorsprong in sets koel en won in de laatste set drie legs op rij. Op zijn eerst matchdart besliste hij de partij.

Van Duijvenbode neemt het in de finale op tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Gerwyn Price en Dave Chisnall.

De spelers dienen de legs bij de World Grand Prix te beginnen met een dubbel en, zoals gewoonlijk, ook te eindigen met een dubbel. De finale, met als inzet de hoofdprijs van 120.000 euro, staat voor maandag in Coventry op de agenda.

Nieuws

menu